Wie ben ik

Mijn naam is Rilana. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ben een voeler, alles komt bij mij binnen, via het voelen. En dan duurt het even voordat het mijn hersenen heeft bereikt. Dat kan knap lastig zijn als je niet weet hoe dat werkt. Fijngevoelig noemen ze dat ook wel, of hooggevoelig, maar dat vind ik een raar woord. Alsof je ook laaggevoelig kunt zijn. Het voordeel is dat je anderen en een situatie snel aan kunt voelen. Het nadeel is dat je alles binnen kunt laten komen en snel overprikkeld raakt, als je je er niet van bewust bent wat er gebeurt en niet in je kracht staat.

Jaren was ik overprikkeld, ik deed maar wat en deed maar door. Onbewust! Ik waaide met alle winden mee en werkte keihard. Totdat ik tegen mezelf aan ging lopen, keuzes maakte die niet bij mij pasten en er klachten kwamen. Op mijn dertigste werd ik op mezelf teruggeworpen met 2 kleine kinderen.

Mindfulness, Yoga en Coaching hebben me geholpen om mezelf terug te vinden en bewust te worden van wie ik ben en wat ik nodig heb. Ik heb heel veel over mezelf geleerd. Dat doe ik trouwens nog elke dag ūüôā Zelfreflectie, zelfontwikkeling of zelfkennis noem je dat. Dat helpt me om dingen helder te krijgen, door niet te oordelen en overal lessen uit te halen. Dat is heel waardevol, wil je jezelf begrijpen en de wereld om je heen.

Ook heb ik geleerd om van mezelf te houden, precies zoals ik ben. Mezelf te accepteren met al mijn kwalen, gevoeligheden en enthousiasme. Ik durf me nu kwetsbaar op te stellen en open en eerlijk te zijn naar anderen.

Ik denk heel vaak, had ik dit allemaal maar geweten als ik jonger was geweest. Wist ik maar hoe ik de aandacht naar binnen kon richten en te luisteren naar mijn hart en mijn intu√Įtie. Liefdevol zijn naar mezelf. Heel graag wil ik jullie daar nu al bewust van maken, laten ervaren wie je bent¬†en je tools aanreiken. Daar ligt mijn missie! Tenslotte kun je alles bereiken als je in het moment aanwezig bent, bewust, met heel je aandacht.

Ik ben heel makkelijk in de omgang, oordeel niet, vindt niks te gek en ben vaak erg enthousiast! Als Coach beweeg ik met jou mee, waar je ook naar toe gaat, jij gaat het doen! Ik sta liefdevol naast je en verwonder met je mee. Spiegel je, begeleid je, zie je en accepteer je, precies zoals je bent!

Oja ik ben gek op de natuur, water, bos, strand, heerlijk! Ik neem je graag mee de natuur in voor wandelcoaching om zo tot inzichten te komen en elkaar te leren kennen! Onderweg bewust te genieten en verwonderen over de pracht die we tegen komen en dat terugkoppelen naar jezelf! De natuur helpt je om te ontladen en geeft je gratis nieuwe energie ūüôā

Mijn Zielsmissie is om jóu,  jezelf te laten ontdekken. Wie jíj diep van binnen bent. Jóu laten ervaren dat je goed bent precies zoals je bent! Jezelf leert accepteren. Dat jíj, met al je kwaliteiten en gevoeligheden,  in deze Nieuwe Tijd nodig bent! Net als heel veel anderen!

Op dit moment vind er een verschuiving plaats op aarde, de tijd verandert en als wij allemaal verstopt blijven en niet laten zien wat we nodig hebben, zal er niks veranderen! Juist door puur en écht te zijn, Jezelf dus, kunnen we op een liefdevolle manier goed voor onszelf en dus ook voor anderen zorgen.

Mijn visie is dat je alleen maar leert door zelf te ervaren en door naar buiten te brengen wat er vanbinnen in je leeft! Vanuit jezelf gaan handelen en leven! Daarom werk je bij Ayana met creatieve werkvormen zonder thema, maar helemaal vanuit je diepste Zelf, laten ontstaan wat zichtbaar wil worden.

Dit is wat ik op werk- en opleidings gebied heb gedaan en waar mijn kennis en ervaring ligt:

Ik ben in 2014 Praktijk Ayana in Dwingeloo gestart waarin ik kinderen en hun ouders begeleidt heb. Ook heb ik  kinder- en volwassenyoga gegeven.
Ik ben ervaringsdeskundige en gespecialiseerd in fijngevoeligheid.

* In 2014 heb ik de opleiding¬†Nieuwetijdskindercoach¬†afgerond bij¬†HSP instituut ‚ÄėAshana Education‚Äô in Tegelen.
* In 2015 heb ik bij ‚ÄėArterre opleidingen Holistische Kinderyoga‚Äô, mijn diploma voor¬†Kinderyoga docente¬†gehaald in Zwolle. Daarnaast heb ik bij Arterre de module¬†Meditatie & Mindfulness¬†voor kinderen volbracht.
* In 2016 heb ik mijn certificaat bij Simone van Vliet gehaald voor kindermassage.
* Februari 2018 heb ik de module voor Creatieve kindercoach af bij Jip & Jan Acedemie in Almere afgerond.
* In mei 2018 heb ik de jaaropleiding Zinvol Tekenen bij Marijke Sluijter in Culemborg afgerond.
*In maart 2019 heb ik de Nascholing kunsteducatie: “Ook kunstenaars koken met water” met Sabine Plamper en Titia Sprey van ‘Begrijpen met je handen’ in Amsterdam afgerond.

  • Sinds februari 2021 werk ik samen met praktijk Dreamcloud in Onna/Meppel

Naast Atelier Ayana heb ik bij Kindercentrum De Buitenhoeve in Eesveen gewerkt. Bij de Buitenhoeve heb ik leren observeren en vandaaruit meebewegen in de flow van het kind. De ander echt zién!
Zorgen voor een omgeving en materialen die de nieuwsgierigheid opwekken om in beweging te komen, om te ontwikkelen, met het volste vertrouwen in je eigen kunnen.

https://www.facebook.com/kunstatelierayana/