BosJutters Kunstroute

Welkom BosJutters!!

   

Vindt jij het ook zo fijn om in het bos te zijn en vindt jij dan ook altijd van die prachtige bosschatten onderweg waar je helemaal blij van wordt?

Dan is BosJutten echt iets voor jou!

   

We gaan met een groepje het bos in en gaan ons onderdompelen in de pracht en kracht van de natuur in Dwingeloo! We gaan ruiken, voelen, proeven, kijken en luisteren. Ik ga je leren om bewust je zintuigen te gebruiken en te ervaren wat dat met je doet.

Onderweg kijken we wat we allemaal tegenkomen en verzamel jij alles wat jou aanspreekt en wat jij mooi vindt. We vragen natuurlijk wel eerst toestemming aan het bos of we het mee mogen nemen! Gezamenlijk maken we tijdens dit avontuur een echte kunstroute voor een Dwingeler Ommetje.

Als we alle schatten hebben verzamelt (er zijn ook materialen aanwezig die je kunt toevoegen en gebruiken) mag je gaan creëren. Precies dat wat er bij jou opkomt. Samen of alleen. De ene keer met thema, de andere keer zonder thema. Als jou begeleider zal ik je dienstbaar zijn en je spullen aanreiken wat je nodig hebt, zodat jij helemaal in jouw flow, je innerlijk kompas kunt volgen.

Doe je mee? Tot dan!

 

Even voor de papa’s en mama’s:

de datum is nog niet bekend.

Doel van de training is je kind vanuit haar eigen kracht/beweging laten ervaren wie ze is. Vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen kunnen. Kunst en natuur zijn een prachtig middel voor zelfontwikkeling! Het resultaat is  een echte kunst-doe-route  die iedereen kan gaan lopen en daar heb jij dan aan mee gewerkt!

De wonderlijke effecten van de natuur op kinderen:

* Kinderen zijn heel goed in het ‘ZIJN’ in de natuur. Ze hebben oog voor detail en de behoefte om af en toe stil te staan.
* de natuur schept ruimte! Ruimte om diepere gevoelens, gedachten, twijfels en onzekerheden, boven te laten drijven.
* de natuur schenkt vertrouwen, waardoor het makkelijker is om pijnlijke gevoelens te uitten of bespreekbaar te maken.
* de natuur geeft kinderen de kans om los te laten.
* dat schept ruimte om zich makkelijker door het dagelijks leven te bewegen en zich te kunnen concentreren op school.

De kracht van creativiteit en kunst:

  • Creativiteit is een heel krachtig middel dat heling, verbinding en inzicht brengt.
  • Maar ook ontspanning, flow en plezier!
  • Doen wat je van binnen voelt, vanuit je eigen kracht, je eigenheid, wie jij bent.
  • Kunst is voor iedereen en kinderen worden niet beoordeeld op hun prestaties. Het is enkel een instrument om te ontdekken wie zij van binnen zijn.
  • Doormiddel van kunstzinnige counseling en mijn observerende houding mag je kind in alle veiligheid openbloeien en zichzelf weer zien en ervaren om weer in haar eigen kracht te staan!
  • Kunst is goed kijken en dat wat je ziet uitvergroten of accentueren. Je fantasie laten gaan.

– Vanuit de training is het ook mogelijk om een coaching afspraak te maken om individueel dieper op een hulpvraag in te gaan door middel van kunstzinnige counseling.

Belangrijk is dat je vies mag worden en bij koud weer, lekker warm aangekleed bent. We hebben altijd een locatie binnen achter de hand, maar willen vooral lekker buiten zijn!

Leeftijd: 7 – 12 jaar. Maximaal 8 kinderen.

Kosten: € 100,-